PsychodramaQ – Leiden

 

Actief Interactief Praktisch Ervaringsgericht

Bij PsychodramaQ kun je een basisopleiding psychodrama volgen. Accreditatie van het NIP is aanwezig. In deze opleiding leer je creatief werken met psychodrama en de psychodramatechnieken, zowel in groepen als in individuele begeleidingen. De aanpak is speels en nieuwsgierig, terwijl de onderwerpen serieus en diepgaand kunnen zijn.

Opleider: Ina Hogenboom

Trainer, Educator & Practitioner in Psychodrama

Creativiteit. Mensen zijn creatieve wezens. Ieder mens zoekt naar en creëert zijn of haar eigen oplossingen in het omgaan met de wereld. Dit kan gaan over het omgaan met anderen, het werken aan doelen, het maken van keuzes, het oplossen van problemen enz. Het is zeer inspirerend om mensen te ondersteunen bij het hervinden van die creativiteit. Het werken met psychodrama is daarbij een actieve, krachtige en luchtige methode van werken. Resultaat is dat veelal gevoelens van hoop, kracht en plezier weer geactiveerd worden. En het geloof in eigen kunnen komt terug.


Meer informatie: http://www.psychodramaq.nl/opleiding-psychodrama/

Play is where children learn to get along with peers and see from others’ points of view, and practice empathy, and get over narcissism. Play is by definition creative and innovative. Of course, if you take away play, all these things are going to go down. And yet, the human cry that we hear everywhere is for more school, not for more play. And we’ve really got to change that.
Peter Gray, the decline of play.

—————————————————