Opleiding

De opleidingen Psychodrama, Sociodrama, Sociometrie, Rollenspel en Groepsdynamica  bestaan uit drie fasen: de basisopleiding, de vervolgopleiding en de opleiding Learning Circle in Psychodrama. Na het gehele traject met het theoretische en praktisch examen kan men zich Certified Practitioner Psychodrama noemen.

Kenmerkend in het werken met Psychodrama is dat de begeleider (director) een instrument is om de cliënten (protagonisten) te faciliteren in hun zoektocht naar antwoorden op hun dilemma’s en problemen door spontaniteit en creativiteit bij de protagonisten te ontwikkelen.

De toepassing van Psychodrama kan individueel en in groepen en beide manieren van werken worden geleerd in de opleiding. Als director wordt je vaardig in de 4 rollen van de psychodrama therapeut/coach namelijk de groepsbegeleider, de therapeut, de regisseur en de actieanalist.
Elke opleiding is gericht op vaardig worden met Psychodrama, Sociodrama, Sociometrie en Rollenspel en daarnaast een goede theoretische onderbouwing.

 

—————————————————