Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vergroot je draagkracht

8 juni 2021 @ 19:00 - 20 juli 2021 @ 21:00

Vergroot je draagkracht
Bij iedereen is de hoeveelheid aandacht en energie beperkt. Als veel aandacht en energie gericht wordt op draaglast, is er dus minder aandacht en energie  beschikbaar voor zaken die zorgen voor draagkracht. Ervaren van plezier, ontspanning en waardevolle momenten zijn belangrijk om draagkracht te vergroten. Daarbij horen ook momenten om stil te staan bij datgene wat de draagkracht verminderd en aandacht te richten op problemen en mogelijke oplossingen daarvan.
In het traject ‘Vergoot je Draagkracht’  staat centraal: een positief leefklimaat voor jezelf creëren, positief in je werk staan, en hoopvolle perspectieven te zien. Positieve emoties geven hieraan diepte en sturing. Het is onze natuur om positieve emoties te ervaren – als vanzelf – behalve als er iets verdrietigs gebeurt, je tegenslagen hebt in je leven, je vast zit in een dilemma, en als je ziek bent of wanneer je bestaan bedreigd wordt. Als mens sta je regelmatig voor nieuwe uitdagingen en heb je andere mogelijkheden.

Waarom Psychodrama.
Psychodrama wordt ervaren als een hartelijke werkwijze waar aangrijpende, verrassende, vrolijke, verdrietige,  onverwachte, lange  en korte verhalen op zeer persoonlijke wijze kunnen worden uitgespeeld. Deelnemers ervaren daarbij – door mee te kunnen spelen in elkaar’s verhaal – wat ze voor elkaar kunnen betekenen. De innerlijke werkelijkheid wordt letterlijk omgezet in rollen waarin handelen/spreken, emotionele beleving, lichaamsbeleving en denkbeelden/taal gezamenlijk op het toneel tot uitdrukking komen. Het psychodrama toneel is de vrije ruimte voor de geest om zich – in interactie met anderen – uit te drukken en tot spontaan handelen te inspireren.

Online psychodrama:
Het belang van continuïteit in een persoonlijk ontwikkelingstraject is belangrijk. In de huidige tijd is dat offline niet te garanderen. De online manier van groepstherapie en psychodrama is een krachtige manier gebleken die als positief wordt ervaren.

Groepsbegeleiders (beiden psychodramatherapeuten CP/TEP):
Ina Hogenboom
, Registerpsycholoog NIP. Werkt als coach, trainer, therapeut, supervisor met veel verschillende thema’s en doelgroepen. Ik creëer graag een veilige, stimulerende, creatieve en speelse sfeer zodat iedereen de ruimte voelt om actief en ervaringsgericht te leren. Veiligheid en positieve ondersteuning blijkt onmisbaar voor heling en ontwikkeling.
Hannah Salomé : Zo’n 35 jaar ervaring met begeleiden en opleiden van mensen (individueel en in groepen) die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden in zichzelf en antwoorden te vinden op dilemma’s die iemand tegenkomst. Altijd weer verrast hoe mensen in staat zijn om toch iets goeds voor zichzelf te vinden in zich zelf.

Algemene informatie:
In deze groep maakt u kennis met:
– Werken in groepsverband op het beeldscherm. Psychodrama wordt, ook online, gebruikt om een veilige sfeer en verbindingen te creëren, waardoor ieder de steun en de meerwaarde kan ervaren van de groep op het moment dat iemand iets moeilijks wil uitzoeken of oplossen.
– Psychodramatechnieken worden tevens gebruikt om de draagkracht van deelnemers te verhogen en samen nieuwe antwoorden te vinden voor moeilijke situaties.

Doelgroep: Mensen die vastlopen en op zoek zijn naar nieuwe manieren om hiermee om te gaan. Dat kan soms door inzicht, soms door anders handelen, soms door anders te denken en soms door ontspanning en positieve emoties.
Bijeenkomsten: Dit is een ONLINE groep die bestaat uit 6 sessies van 2 uur. Groepsgrootte 6 -8 deelnemers. Bij voldoende deelnemers start de eerst volgende cyclus op dinsdag 30 maart  2021.
Data 2021: dinsdagen in juni en juli 2021
Kosten: € 50,00 per bijeenkomst, deelnemer legt zich vast voor 6 bijeenkomsten Aanmelden via: hannah@sfdj.nl  met uw naam, adres en telefoongegevens.
Hierna wordt er telefonisch contact gezocht voor een intakegesprek.

Gegevens

Begin:
8 juni 2021 @ 19:00
Einde:
20 juli 2021 @ 21:00

—————————————————